Over mij

Graag stel ik mezelf aan je voor. Mijn naam is Monique Nijs, geboren (1976) en getogen in Eindhoven. Als klein meisje was ik altijd ontzettend gefascineerd door paarden; die grote, machtige en toch zo kwetsbare dieren. Mijn liefde voor dieren is met de geboorte meegekomen. Als mijn moeder me kwijt was hoefde ze alleen maar om zich heen te kijken waar er een dier was, daar was ik te vinden. Dieren gaven me altijd een gevoel van connectie en wederzijds respect.

In 2019 heb ik de opleiding tot NLP coach gevolgd. Tijdens deze opleiding ontdekte ik dat ik altijd al aan het coachen ben geweest, ik deed het alleen niet vanuit theorie maar vanuit mijn hart en intuïtie. Toen ik zelf met mijn verzorgpaard een paardencoach sessie mocht ontvangen, was ik direct verkocht. Het werd me direct duidelijk. Dit is mijn roeping! Hier vielen passie voor paarden en liefde voor mijn medemens samen.

In 2021 heb ik Bij HorSense een vervolgopleiding gevolgd tot Excellent Coach deel II- Paard als spiegel. Nu ik deze opleiding succesvol heb afgerond, ben ik er klaar voor om ook deze kennis in te zetten in mijn praktijk. Ik combineer tijdens mijn sessies NLP met paardencoaching.

Ik ben een gevoelsmens. Openheid en eerlijkheid staan bij mij hoog in het vaandel. Dit zie je ook terugkomen in mijn sessies. Ik schroom niet om dingen over mezelf te vertellen indien dit nodig is voor het verloop van de sessie. Ik kan niet verlangen dat jij jezelf openstelt terwijl ik gesloten blijf. Wederzijds respect en vertrouwen is onmisbaar binnen coaching en ondenkbaar binnen mijn persoonlijke normen en waarden. Men omschrijft mij als zachtaardig, respectvol en liefdevol. Zoals je aan mijn website al kunt zien, hou ik niet van een hoop poeha. Ik hou dingen graag simpel, beide voetjes op de grond, gezonde dosis humor, normaal taalgebruik. Geen vakjargon, maak dingen niet moeilijker dan nodig, dat is mijn motto. Als dit je aanspreekt, dan hoop ik je te mogen ontmoeten voor een persoonlijke kennismaking.

Ik samen met Amigo en Blacky, mijn co-coaches