Voor wie is coaching met paarden?

Coaching met paarden is geschikt voor iedereen die zichzelf wil ontwikkelen. Wanneer je met kleine vraagstukken zit, vastgelopen bent in bepaalde situaties/ fases binnen je leven of gewoon op zoek bent naar meer verdieping binnen jezelf. Misschien wel omdat je reguliere zorgtrajecten niet (meer) ziet zitten.

Er is een belangrijk verschil tussen therapie en coaching. Binnen coaching ben jij zelf in regie en aan zet. Coaching gaat altijd om het hier en nu. Wat doet iets op dit moment met je? Soms komen er trauma’s uit het verleden naar boven tijdens een sessie. Waar we bij coaching naar kijken is wat dat op dit moment nog met je doet. Hoe beïnvloedt dat je huidige denken en doen? Waar bij therapie veelal naar het verleden wordt gekeken, gaat coaching om het hier en nu en de toekomst. Ik ben geen therapeut, ik ben dan ook niet in staat noch bevoegd om zaken uit het verleden te behandelen. Wel kan ik met je kijken naar hoe dingen je nu (nog) beïnvloeden en hoe je hiermee in de toekomst wil (leren) omgaan.

En wat nou als je bang bent van paarden? Dat is helemaal geen probleem! Paarden zijn nu eenmaal ook gewoon grote en imposante dieren. Ook hiermee geldt, de regie ligt volledig bij jou. Er gebeurt nooit iets zonder jouw toestemming. Ook als het paard achter een touwtje staat kunnen er al hele mooie dingen gebeuren. Pas als jij daar klaar voor bent zullen we het touwtje weghalen. Dus mocht het zo zijn dat je het spannend vindt, geef het gerust aan en dan vinden we daar een weg in. De veiligheid van jou, het paard en mijzelf staan altijd voorop.

Tijdens de sessies gaan we samen op onderzoek naar wat voor jou belangrijk is. Wat jij voelt, denkt en wil. Coaching is geen rechte lijn van punt A naar punt B. Het is een avontuur, een ontdekkingsreis in jezelf. Wie ben ik nou echt? Door dit inzichtelijk te krijgen ga je bewustere keuzes maken die (beter) bij je passen. Daarmee gaan we bijvoorbeeld ook aan de slag met je overtuigingen. Werken ze nog voor je, of werken ze tegen je? Wat vandaag bevorderend kan werken, kan morgen tegen je werken en andersom. Het is dus een bewustwording die je bij jezelf gaat ontdekken in je denken, voelen en daarmee je gedrag. Het paard zal je helpen door middel van spiegelen wat jij intern beleeft. Hij zal je feilloos aan geven wanneer je bijvoorbeeld in conflict raakt met jezelf, en dat is een signaal waarmee we diepgang kunnen opzoeken.

Elk mens is uniek, en daarmee is elke sessie uniek. Ook voor mij. Als coach ben ik nooit uitgeleerd en zodoende is elke sessie ook voor mij een moment waarop ik telkens weer verder ontwikkel. Mijn motto is, niemand weet beter wat goed is voor jou dan jijzelf. Dit innerlijk weten gaan we (her)ontdekken en vanuit hier verder ontwikkelen. Ik ga graag samen met jou het avontuur aan. Hiervoor heb ik meerdere pony’s tot mijn beschikking in een mooie rustige omgeving in Best waar we volledige privacy hebben.